Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем със светлините за заден ход на Алфа 156 2,4 JTD

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем със светлините за заден ход на Алфа 156 2,4 JTD

Здравейте колеги,

Наскоро с сдобих с Алфа156 2,4 JTD и един от все още нерешените ми проблеми е липсата на светлините за заден ход. Май работеха докато я купувах, но нещо се прецака в големия студ преди около месец. Крушките са здрави и почистени от окиси. Моля за помощ и/или предложения за отстраняване на проблема, предварително благодаря за мненията ви.
    Alfa 156 2,4 JTD '99

Може и датчик за задна скорост, струва 15 лв, на скоростната кутия е, при смяна на маслото може а се подмени. Но първо провери стига ли ток и как са крушките, пробвай с друга ако имаш, защото ми се е случвало да сложа крушка, но явно беше менте и не светеше с нея.
    sigpic
    Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Първоначално публикувано от Zeppelinist Покажи съобщение
      Здравейте колеги,

Наскоро с сдобих с Алфа156 2,4 JTD и един от все още нерешените ми проблеми е липсата на светлините за заден ход. Май работеха докато я купувах, но нещо се прецака в големия студ преди около месец. Крушките са здрави и почистени от окиси. Моля за помощ и/или предложения за отстраняване на проблема, предварително благодаря за мненията ви.
      Залагам 99 процента на датчика.При мен така изчезнаха светлините за задна,смених си датчика и всичко си дойде на мястото.Сменя се за 2 мин.,а и не чаках смяна на масло.Отвих стария и затиснах за момент отвора с пръст,завих новия и готово.Както каза колегата,струва 15 лв.сменяй и карай.
      sigpicalfa 156 2.0 TS/звяр на пътя-0886399217

Comment

здрасти

Залагам 99 процента на датчика.При мен така изчезнаха светлините за задна,смених си датчика и всичко си дойде на мястото.Сменя се за 2 мин.,а и не чаках смяна на масло.Отвих стария и затиснах за момент отвора с пръст,завих новия и готово.Както каза колегата,струва 15 лв.сменяй и карай.

и аз имам същия проблем,не свети на задна,от къде да го купя този датчик в плевен колега,и моята е 2.4 ЖТД
        Алфа 156 2.4 JTD 136 катъра-бивша
        Алфа 145 1,9 JTD - настояща

Comment

Първоначално публикувано от donMirkoni Покажи съобщение
          и аз имам същия проблем,не свети на задна,от къде да го купя този датчик в плевен колега,и моята е 2.4 ЖТД
          Еееееееееееее, в Плевен нямате проблеми с магазини и части.

1. На ул "Хр.Ботев" /мисля че така се казваше/- от Медицинския университет в посока митницата ,преди да спуснеш наклона от дясната страна има голям магазин за авточасти

2.Зад каскадата на центъра има паркинг.Пресичаш булеварда и си точно в магазинчето /има рекламни надписи /

3.На булеварда от бившето кино "Освобождение" в посока гарата на светофара в лявата страна - мисля,че пишеше "Ауто плюс"

В Плевен има доста магазини ,но не ми се пише повече.А и тези са с най-приемливи цени и качество

РЕЗЕРВЕН ВАРИАНТ - "Италбулком" на излизане от Плевен в посока Русе , но там дерат кожата......
          Alfa 156 1,9 JTD - 02,2000г
          Avensis 2011 -2.0 D-4D

Comment

Оххххххх дерът не ами направо те събличат в Италбулкома,но и там много неща ги няма
            Алфа 156 2.4 JTD 136 катъра-бивша
            Алфа 145 1,9 JTD - настояща

Comment

Първоначално публикувано от donMirkoni Покажи съобщение

Аз си го купих от магазина за авточасти на барата под Савената дето беше.Над първа ивестиционна банка.

Comment

а аз залагам на прекъснати кабели на меката връзка на капака.

Comment

Първоначално публикувано от андон.маслев Покажи съобщение
                  За това съм оставил един процент

Comment

остави 50

Comment

Първоначално публикувано от андон.маслев Покажи съобщение
                      Ми те най-често им се чупи изолацията(от студа)и дават на късо и гърми един 30А бушон-иначе са си бая дебели кабели и прещипването от багажника не може да ги прекъсне
                      ALFA ROMEO 159 2,4 JTD 210 PSsigpic

Comment

Колеги я кажете кой бушон е!?
                        sigpic
                        Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Колега, ако не си купил още датчика виж да не се е откачила буксата му.
                          sigpic
                          Автосервиз, Варна, ул.Наум 8, 0888757558
                          Alfa Romeo GT 1.9 16v 05'

Comment

Първоначално публикувано от pinifarina Покажи съобщение
                            Колега, ако не си купил още датчика виж да не се е откачила буксата му.
                            Колега,голям зор трябва да е видяла тая кола,за да се откачи тая букса.

Comment

Проблем със светлините за заден ход на Алфа 156 2,4 JTD

Здравейте колеги,

Благодаря за мненията на всички. Още не съм купил нов датчик и смятам да проверя първо контактите на стария /буксата/ и кабелите към капака през почивните дни, както и да пробвам с други крушки - ще пиша за резултата. А и проверка на бушона за всеки скучай.
                              Alfa 156 2,4 JTD '99

Comment

Working...
                              X